logo_stegabergEtter 16 år på egne bein er Tysvær Magic Baskeballklubb nå en del av Stegaberg IL. – Vi ser fram til å tilby et bedre tilbud, sier Knut Markus, Tysværs ”basketfar”.

Morten Salvesen – KARMSUND

BASKETBALL: Knut Markhus stiftet først Hervik Basketballklubb i 1998, etter hvert ble det Tysvær Basketballklubb som fikk lagnavnet Tysvær Magic. Klubben vokste til godt over 100 medlemmer på få år. Denne uken kom følgende pressemelding: ”Tysvær Basketballklubb (Magic) kommer til å avslutte sin nåværende form og har gått inn som en del av Stegaberg Idrettslag fra 1. oktober. Begge idrettslag har hatt ekstraordinære årsmøter der vedtak om dette er blitt godkjent. ”

– Litt vemodig og spesielt, men ting endrer seg. Bemanningen rundt lagene har variert med årskullene. Nå ser vi fram til å tilby et bedre og mer stabilt tilbud. Vi ser til andre basketklubber i Norge som også har gjort dette, sier Knut Markhus som forfattet pressemeldingen.

Få endringer

– Stegaberg IL gir oss tilgang på Sysco Arena uten at det koster oss mye penger, og vi kommer inn under et system for rekruttering gjennom deres idrettsskole. Vi kommer også inn i Førre/Frakkagjerd-området der det bor flest folk i Tysvær, forklarer Markhus, som tropper av som nestleder i Tysvær Basketballklubb og blir basketballens representant i Stegaberg ILs hovedstyre.

– I praksis blir det få endringer. Vi fortsetter med eget basketstyre i Stegaberg IL. Spillerne får samme tilbud som før med treninger i Tysværtunet, pluss at vi nå får en trening i Sysco Arena, forklarer Markhus. Basketklubben har i dag guttelag for 13,14 og 16-åringer, og lag nedover i de yngre klassene.

– Dessverre mangler vi seniorlag, da spillerne har reist ut for å studere. Dermed er nok Haugesund Basketklubb litt større enn oss nå, sier ildsjelen.

BLNO-kamp 15.november

Markhus ser fram til å arrangere BLNO-kamp lørdag 15.november mellom Frøya  og Nidaros Jets i Sysco Arena.

– Nå blir dette Stegabergs arrangement, og dermed blir det økonomisk mye billigere å bruke Sysco Arena samtidig som kiosken står klar. Vi håper BLNO-kampen blir like stor suksess som da vi arrangerte i fjor, sier Markhus. Sønnen hans, Espen Markhus, er en av stjernespillerne på Frøya. En av flere gode spillere Tysvær Basketballklubb har fått frem.

– Vi har vært gode på kvalitet. Nå ser vi fram til å bli bedre på bredde og det sosiale tilbudet, og hvis noen vil satse så skal vi nok ta vare på dem også etter hvert, avrunder Knut Markhus på telefon fra Oslo der det i helgen var serieåpning i BNLO med alle lagene i aksjon.